Pestopasta med kyckling
1 kg kycklingfilé ( delas i mindre bitar)
Som läggs i marinad på kvällen innan eller på morgonen samma dag.
Marinaden består av:
Citronsaft
Olivolja
Soya
500gr trefärgad pasta
5 dl grädde
3 msk pesto
1,5 msk sambal oleak
2 dl Soltorkade tomat i olja (hackas)
5 dl grädde
3 msk pesto
1,5 msk sambal oleak
2 dl Soltorkade tomat i olja (hackas)
Koka pastan och lägg i gratängform. Koka upp övriga ingredienserna till såsen i en kastrull, smaka av. Går att variera hur stark man vill ha det beroende på mängden sambal oleak.
Lägg den marinerade kycklingen på pastan (OBS! Rå precis som den är)
Och slå sedan såsen över, in i ugnen 225 grader i 30 minuter.
Ha sedan över hyvlad parmesan, pinjenötter & ruccola.
Som sagt väldigt gott, det kan verkligen rekomenderas! Receptet är för 5 personer, ordentliga portioner ;)
Tyvärr hann inte fotografen fram före gästerna började hugga in ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar