Här är receptet på gårdagens frallor..
Ca 20 st
75 gr jäst (1,5 pkt)
50 gr smör
5 dl vatten
1 msk socker (jag tog sirap)
1/2 msk salt
12 dl Vetemjöl Special
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den har lösts upp. Häll i socker och salt. Arbeta in mjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Knåda degen för hand i 5 minuter.
Dela degen i 20 bitar. Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk i 15 minuter.
Jag penslade frallorna med vatten, och strödde över vallmofrön. Men det stod inte med i receptet, jag valde att ha på det..
Grädda frallorna i mitten av ugnen i 250 grader, ca 7 minuter.
Jag gräddade dom några minuter extra, för att få lite mer färg.. Titta & avgör.
Åh så gott det ser ut! Ska se till att äta gott bröd den här veckan! :)
SvaraRaderaTack. Tror alla har fått lite noja efter den här sommaren. Vi har ju tröstätit en massa pga det dåliga vädret! ;) Men du, du är ju gravid! Med den fina magen är du vackrare än jag någonsin kommer bli! :)
Fika på!
Kram!