lördag 1 juni 2013

Rabarber rabarber

Älskar denna smala sak med röd stjälk och stora gröna blad. Tror det är för säsongen är så kort och när man kan skörda dessa har vi årets nästan bästa tid i mina ögon.

Fick ett gäng av mamma i veckan, ursprungligen från sommarstugan! Riktigt stora, fina & goda. Så imorse fanns det lite energi över, så kokade lite saft.
Brukar alltid göra det efter Leila Lindholms recept, men denna gång gjorde jag efter Jennys Matbloggs variant. Väldigt snarlika ska erkännas så chansade inte speciellt mycket. Har ju för sig inte smakat än!
På nått sätt har det blivit tradition att koka saft på rabarber för mig! Kan det bero på att det är superenkelt och gott? Tror det. Och har alltid i några stycken frysta jordgubbar bland rabarberna för att få den fina färgen! 

Gjorde även en smulpaj, och visst har jag tipsat om att byta ut strösockret mot pärlsocker? Smulpaj på farmors vis ❤ 
Och gör dubbelsats, inte snåla med kalorierna om man ändå ska äta. Så tips från mig till dig, 
120 gr smör
2,5 dl pärlsocker
3 dl mjöl
(Detta är dubbelt-upp mått)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar