onsdag 7 mars 2012

Favorit i repris

Igår lagades en favorit för andra gången, denna maträtt är verkligen god! Rekommenderas verkligen..

Här är receptet igen om någon missade det när jag skrev det sist..

Pestopasta med kyckling
1 kg kycklingfilé ( delas i mindre bitar)
Som läggs i marinad på kvällen innan eller på morgonen samma dag.
Marinaden består av:
Citronsaft
Olivolja
Soya
500gr trefärgad pasta

5 dl grädde
3 msk pesto
1,5 msk sambal oleak
2 dl Soltorkade tomat i olja (hackas)
Koka pastan och lägg i gratängform. Koka upp övriga ingredienserna till såsen i en kastrull, smaka av. Går att variera hur stark man vill ha det beroende på mängden sambal oleak.
Lägg den marinerade kycklingen på pastan (OBS! Rå precis som den är)
Och slå sedan såsen över, in i ugnen 225 grader i 30 minuter.
Ha sedan över hyvlad parmesan, pinjenötter & ruccola.

3 kommentarer:

  1. Verkligen, verkligen jättegott! Tror det kan vara en ny favorit :)

    SvaraRadera
  2. Jättegott!! Basse tog tillochmed om trots att han har svårt för både pesto o soltorkade tomater..:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter ju toppen! Vilket betyg ;) perfekt som "kalasmat" då det är enkelt att bara dubbla eller trippla receptet och göra till många..

      Radera